Мусака с кускус От дванайстия месец Време за приготвяне: 30 мин.
Продукти: 350 г телешка кайма 3/4 ч. ч. кускус 1 малка глава кромид лук 1 с. л. олио 1/4 пакетче (30 г) краве масло 2 яйца 150 мл прясно мляко 1 с. л. брашно магданоз, сол
Начин на приготвяне: Каймата се задушава в олиото и малко вода заедно със ситно нарязания лук. Посолява се и се поръсва с магданоз. Свареният кускус се полива с половината от маслото. В намазана с масло тавичка се изсипва половината кускус, върху него се разстила каймата и отгоре са разпределя останалият кускус. Мусаката се залива с добре разбитите яйца, брашно и мляко. Отгоре се поръсва с останалото масло. Пече се в силна фурна.
|