Мусака с кускус (от 12 месец)

Мусака с кускус 

От дванайстия месец
Време за приготвяне: 30 мин.

Продукти:
350 г телешка кайма
3/4 ч. ч. кускус
1 малка глава кромид лук
1 с. л. олио
1/4 пакетче (30 г) краве масло
2 яйца
150 мл прясно мляко
1 с. л. брашно
магданоз, сол

Начин на приготвяне:
Каймата се задушава в олиото и малко вода заедно със ситно нарязания лук. Посолява се и се поръсва с магданоз. Свареният кускус се полива с половината от маслото. В намазана с масло тавичка се изсипва половината кускус, върху него се разстила каймата и отгоре са разпределя останалият кускус. Мусаката се залива с добре разбитите яйца, брашно и мляко. Отгоре се поръсва с останалото масло. Пече се в силна фурна.





{START_COUNTER}