Макарони с кашкавал и зеленчуци От седмия месец Време за приготвяне: 30 мин.
Продукти: 1 с. л. зехтин 1 малка глава лук, обелена и ситно нарязана 1 червена чушка, почистена и ситно нарязана 2 големи моркова, почистени и ситно нарязани 250 мл гореща вода 50 г макарони 10 г масло 2 узрели домата, ситно нарязани 30 г кашкавал, настърган
Начин на приготвяне: Загрейте зехтина в съд и задушете лука и чушката 5 минути или докато омекнат. Добавете ситно нарязаните моркови и залейте с гореща вода. Покрийте с капак и варете 20 минути или докато морковите омекнат. Междувременно сварете макароните, без да добавяте сол към водата за варене. Разтопете маслото в съд и задушете в него доматите, докато омекнат. Разбъркайте ги с настъргания кашкавал и продължете да варите на средна температура при непрекъснато бъркане, докато кашкавалът се разтопи. Добавете морковената смес към изцедените макарони и пасирайте. Разбъркайте със соса.
|