рецепта
Печени филийки
Детска кухня
Българска
Рецептата "Печени филийки" беше добавена на
Продукти
прясно мляко | 750 мл |
сол | 1/2 ч. л. |
яйца | 10 |
захар | 50 г + 1 с. л. |
Канела | 1 ч. л. |
маргарин или масло | 2 с.л. |
1 хляб (450 г) нарязан на филийки с дебелина 2-3 см |
Приготвяне
• Намажете тавата и стените с масло или мас.
• Наредете филийките (да се застъпват).
• Разбийте в неголяма купа яйцата, млякото, солта и 50 г захар.
• Бавно залейте с тази смес хляба.
• Дупчете филийките с вилица, така че да попият изцяло сместа.
• Залейте с останалата смес.
• В чаша разбъркайте канелата с 1 с. л. захар.
• Посипете хляба и отгоре поставете парченца маргарин (масло).
• Покрийте със "свежо" фолио и оставете за 30 минути или за цяла нощ в хладилника.
• Фурната се загрява предварително на 175 С .
• Извадете хляба от хладилника и махнете фолиото.
• Печете около 45 минути или дотогава, когато набодете ножа в средата на хляба, да излезе чист.
• Поднесете с Бананово-кленовия сос и бекон или сладко по желание.
Етикети: хляб , страта , десерти , вчерашен хляб