Печени филийки

4 5 3

Детска кухня

Българска

Рецептата "Печени филийки" беше добавена на

3 коментара

Продукти

прясно мляко 750 мл
сол 1/2 ч. л.
яйца 10
захар 50 г + 1 с. л.
Канела 1 ч. л.
маргарин или масло 2 с.л.
1 хляб (450 г) нарязан на филийки с дебелина 2-3 см

• Намажете тавата и стените с масло или мас.

• Наредете филийките (да се застъпват).

• Разбийте в неголяма купа яйцата, млякото, солта и 50 г захар.

• Бавно залейте с тази смес хляба.

• Дупчете филийките с вилица, така че да попият изцяло сместа.

• Залейте с останалата смес.

• В чаша разбъркайте канелата с 1 с. л. захар.

• Посипете хляба и отгоре поставете парченца маргарин (масло).

• Покрийте със "свежо" фолио и оставете за 30 минути или за цяла нощ в хладилника.

• Фурната се загрява предварително на 175 С .

• Извадете хляба от хладилника и махнете фолиото.

• Печете около 45 минути или дотогава, когато набодете ножа в средата на хляба, да излезе чист.

• Поднесете с Бананово-кленовия сос и бекон или сладко по желание.